woensdag 10 juni 2009

Een echte feestweek!



Afgelopen week was het dan zover. Onze kinderen waren jarig. Maandag 1 juni is Franka alweer drie jaar geworden.




Op zo'n dag mag ze natuurlijk zelf zeggen wat ze het liefste wilde doen. Het werd de dierentuin. Wij met z'n allen, inclusief Fenrir, in de Ford op weg naar Emmen. Tja de Renault is nog steeds niet gemaakt. Eenmaal aangekomen duurde het een poosje voordat de hele auto uitgeladen was. Franka eruit, Thor eruit, de buggy voor Thor, Fenrir eruit, de fietskar voor Fenrir en de tassen vol met spullen voor onze hond en kinderen. Uiteindelijk liepen we met z'n allen opweg naar de ingang. Veel mensen keken toch even achterom bij het zien van een hond in de fietskar, of het was omdat Fenrir gewoon erg mooi is. Dat was blijkbaar wel een beetje gek. Bij de ingang bleek dat Fenrir echt niet mee naar binnen mocht. Gelukkig werkt Dicky in Emmen en kon hij bij een collega even buurten. Claud is met de kinderen naar binnen gegaan. Frank wilde echt alles zien en kon er geen genoeg van krijgen. Ook de draaiende fietsen in de speeltuin waren een echte hit totdat ze er wankelend op haar benen van duizeligheid vanaf kwam. Thor vermaakte zich ook prima. Hij kraaide en lachte bij het zien van al die dieren. Ook vermaakte mensen zich om Thor. Nou ja vermaakten. Er waren er een aantal die vonden het belachlijk dat hij een groene hanekam had, een aantal alto's vonden het ontzettend stoer, stoere Thor, en een groep Japanners met, hoe kan het ook anders, camera's namen echt de tijd om hem uitgebreid te fotograferen. Na een paar uur rondgewandeld te hebben en de kinderen een voor een gedragen te hebben heb ik Dicky gebeld. Hij stond vlak daarna op ons te wachten vlak bij de hoofdingang. Thuis mocht Franka nog zeggen of ze uit eten wilde of dat wij pannekoeken voor haar moesten bakken. Rarara. Het werd uit eten in het pannekoekenhuis.
Aan het einde van de dag waren de kinderen bekaf.


De volgende dag mocht Frank trakteren bij de kabouters. Ze voelde zich ontzettend trots. Woensdag was het even rust en donderdag 4 juni was het Thor zijn beurt.

Hoera, alweer 1 jaar. Wat is dat snel gegaan. Dicky moest aan het werk vandaag, dus 's-morgens voordat hij ging hebben we Thor zijn cadeautjes gegeven. 's-Middags ben ik met de kinderen naar het Swienneparredies gegaan op de fiets. Tja, de Renault is nog steeds niet gemaakt. Het regende en het waaide hard en ik zag er vreselijk tegenop. Maar goed, beloofd is beloofd. Daarom de tweezits fietskar, die we van Eelco en Lau hadden gekregen, maar achter de fiets gebonden, de andere had Dicky trouwens nog in zijn auto, en gaan. Na een tijdje fietsen, het leek wel een uur, kwamen we aan en bleken wij de enigen te zijn. We kregen een persoonlijke rondleiding en de kinderen mochten de varkens aaien en appels geven. Ze mochten zelfs bij een aantal in het hok. Frank was wat dwars en deed net of ze er niets aan vond, maar ondertussen, en Thor had het weer enorm naar zijn zin. (Zou hij dan toch boer worden?) De volgende dag mocht Thor trakteren bij de opvang en dat vond Frank toch niet zo leuk geloof ik. Ze was aardig dwars in de bibs. De volgende dag was het echt feest.




Maar 's-morgens zagen wij tot onze grote schrik dat het vlooienmiddel bij Fenrir niet had gewerkt. Dat verklaarde waarom de hele week zijn oor alweer hing waarschijnlijk. Claud is snel naar Sacha gereden, zij heeft een dierenwinkel in Midwolda, en heeft daar een sterker middel gehaald. Dit middel was tevens een ontworming. Gauw hebben we hem dat gegeven en hierna in zijn bench gestopt. Hierna kwam al snel het bezoek. Paul en Marleen in de ochtend en de rest 's-middags. Het was een heel gezellig feest waarbij de kinderen zich vreselijk vermaakt hebben.


Ze waren met z'n allen zoet aan het spelen. Voor de achterblijvers hebben we broodjes shoarma gemaakt. Maar tijdens het opdienen moest Fenrir ineens ontzettend kotsen. Drie hoopjes en de laatse daarvan in mijn mooie zwarte ballerina's (flatjes Dicky). De ontworming werkte dus ook weer goed. (Van vlooien komen wormen).

Nu is ondertussen een nieuwe week begonnen. Fenrir liep niet lekker mee en hapte steeds vaker naar Frank haar benen. Gelukkig kwam ik Corien tegen, onze buurvrouw, en heeft ze mij laten zien wat ik het beste kon doen. Ik heb goed naar haar gekeken en samen met Dicky Fenrir anders aangepakt. Ondertussen is hij aan het veranderen naar een gehoorzame hond waar je heel gezellig, een nu nog kort stukje, mee kunt wandelen. Dinsdag heeft hij zijn voorlopig laatste inenting gehad. Hij bleek nu bijna 12 kilo te wegen en het gaat erg goed met hem.


Donderdag gaat Claud voor het eerst met hem naar de reddingshonden cursus. Er valt dus de volgende keer weer veel te vertellen.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat fijn te lezen dat het goed gaat met fenrir!
Leuk, al beginnen met een reddingshondencursus. Ben benieuwd wat dat inhoud. Dat lezen we vast een volgende keer wel?
Met Kaya (Koira) gaat alles ook super. Wat worden ze al snel groot he?

Groetjes uit Smilde,
Jan, Asja, Ilse en Lianne

Knuffies van Kaya voor Fenrir.

Ronald & Saskia zei

Gefeliciteerd met Franke en Thorben, ze hebben wel leuke feestje gehad zo te lezen.

Gelukkig gaat het met Fenrir weer vooruit, we zijn heel benieuwd naar de ervaring bij de reddingshonden !

Tot 28/6 !!

knuffels voor Fenrir van Ronald en Saskia en van mama Ayreon en papa Rappie