dinsdag 20 januari 2009

Thor en zijn fles

Nog een kleine update. Onze stoere man hanteerd nu zijn eigen fles. Zie het filmpje.
ps. Let niet op zijn ademhaling en vooral niet op het einde van het filmpje. Mijnheer werd een beetje nieuwschierig en dacht dat hij de camera wel mocht hebben.

Zieke Thor



Ik heb de afgelopen twee weken mijn werkdagen kunnen werken. Dit komt voornamelijk omdat Dick zo lief was om thuis te blijven. De eerste week na de vakantie ging prima. De kinderen waren fit en vrolijk. Op zaterdag ben ik nog gaan schaatsen met Frank. Ze voelde zich al niet helemaal top maar van nog een weekeind natuurijs moet je in Nederland wel even genieten tegenwoordig. Na een uur op het ijs had zij er duidelijk genoeg van. Op zondag werd ze echt ziek en Thor was ook al ziek aan het worden. Ik voelde me gelukkig alleen een beetje verkouden
maar bij de kinderen had het virus genadeloos toegeslagen.
Frank was ietwat pissig omdat ze niet mocht spelen met haar vriendje Xander. Ze at bijna niet en was ontzettend moe dus dat spelen kon echt niet. Koekjes en snoepjes wilde ze wel maar helaas voor haar krijgt ze die niet wanneer ze geen brood en fruit heeft gegeten.Voor het slapen gaan druppelde ik wat bergamot op een tissue en legde dat op Frank haar radiator. Hierdoor heeft ze tijdens de nachten goed kunnen slapen. Bergamot vergemakkelijkt de ademhaling en heeft ervoor gezorgd dat ze 's-nachts niet zo hoefde te hoesten. Thor begon ook wat minder te eten en woensdag ben ik toch maar even met hem langs de huisarts gegaan. Hij begon weer meer geluid te maken bij het ademhalen en greep steeds naar zijn rechteroor. Ook de nachten daarvoor waren een ellende geweest. Hij was steeds wakker geworden. Bij de huisarts bleek mijn vermoeden te kloppen. Hij had een oorontsteking. Verder is dat niet erg maar het is wel erg pijnlijk. Hij mocht weer een week van een kuurtje genieten. Op vrijdag begon Frank enorm op te knappen en Thor begon steeds moeilijker te ademen ondankt te pufjes. Dick is toen weer naar de huisarts gegaan en daar kreeg hij nog een kuurtje prednisolon mee. Hiermee moest hij toch echt makkelijker gaan ademen. Zaterdag ben ik eerst met Frank naar Hoogezand gegaan. Er moest even gewinkeld worden. De kinderen groeien zo snel en hadden alweer nieuwe kleren nodig. Ik was alweer afgevallen en had ook nog wat kleding nodig. Geen enkele broek zit nog goed om mijn bibs. Frank was ontzettend zoet en liet me zelfs de uitgezochte kleding passen. Na het winkelen nog even koffie drinken bij Cris en toen naar huis. Later die dag kwamen Alex en Bettina langs. Ze hadden voor Frank en Thor een boek meegenomen. De kids waren daar erg blij mee. Van bijkletsen kwam niet zoveel. Ze waren druk met de WII aan het spelen. Thor werd steeds verdrietiger en toen hij de volgende dag wakker werd vonden we dat de prednisolon niet genoeg hielp. Zondag ochtend ben ik met hem naar de weekeind arts gegaan. Dokter John (klinkt als een naam uit een soap) vondt het nodig om hem op te nemen in het ziekenhuis. De rest van de dag hebben Dick en ik in het ziekenhuis gezeten. Franka werd opgehaald door mijn vader en moeder en mocht daar de rest van de middag spelen. 's -Avonds werd ze door opa en oma naar het ziekenhuis gebracht en mocht Thor nog een goede nacht wensen. Frank is met Dick naar huis gegaan om te eten en ik heb Thor nog verzorgd totdat het zijn bedtijd was. Daarna ben ik naar
huis gegaan. De volgende ochtend had ik de ronde van de arts gemist maar de verpleging vertelde me dat ik mocht kiezen. Ze wilde hem nog wel een nacht houden maar ik mocht hem ook meenemen als ik dat aandurfde. Daar hoefde ik niet lang over na te denken. Natuurlijk neem ik hem het liefst mee naar huis. In het ziekenhuis is er nog wat snot bij hem afgenomen om dat te controleren op het het RS virus. Daar krijgen we 19 februari uitslag van. Ondertussen is zijn ademhaling nog steeds niet optimaal maar ik heb goede hoop dat het snel beter zal worden. Donderdag hebben we nog een controle afspraak bij de huisarts. Misschien is de uitslag van de test al naar haar gestuurd. We zullen rustig afwachten wat er verder gebeurd.
Nog even een leuk ankedote: Franka wilde graag verven met haar vingerverf dat ze had gekregen van sinterklaas. Lieve schat zeg ik, dat is vingerverf. Oh zegt ze mag ik er wel een kwastje bij anders worden mijn vingers zo vies.