zondag 19 oktober 2008

Nog 1 week vakantie
















Ik ben nu een half jaar thuisgeweest en mag nog een week vakantie vieren voordat ik weer aan het werk mag. Afgelopen vrijdag heb ik het werk overgenomen van mijn vervangster. Ik mag mijn eerste werkdag gelijk proefwerken afnemen. Dat wordt vast en zeker een gigantisch goede binnenkomer. Afgelopen woensdag ben ik nog even gaan winkelen met Franka en Thorben. Frank had nieuwe schoenen nodig en een broek en Thor kon ook nog wel een aanvulling gebruiken in zijn kledingkast. Die kerel groeit zo snel. Met Frank afgesproken dat we eerst schoenen zouden kopen. Eerst moesten haar voeten opgemeten worden. Hier had ze niet zo'n zin in en toen eindelijk haar laarzen uit waren bleef ze haar tenen krommen. Ze kan eigenlijk wel een maatje 25 gebruiken. Dus zij kijken in de rekken en ja hoor ze zag een paar leuke schoentjes. Helaas niet in haar maat. De verkoper liet haar allemaal andere schoenen zien. Hij deed echt erg zijn best om van zijn schoenen af te komen maar Franka keek hem aan en zei, "nee, dank je, die vind ik allemaal niet mooi." Dus geen nog geen schoenen. Dan eerst maar de kleding. Toen we een broek hadden gevonden vertelde ze mij dat ze er ook nog graag een passend jurkje bij wilde hebben. Ik als moeder kan dat natuurlijk slecht weigeren. Hierna kleertjes zoeken voor Thor die zij natuurlijk moest goedkeuren. Vervolgens nog spullen kopen om een lampion van te maken. Hierna stelde ik voor nog even naar een andere schoen winkel te gaan. Nee, daar had ze geen zin meer in. Ze wilde graag naar huis.
Afgelopen vrijdag ben ik druk bezig geweest met het maken van een voorbeeld van een lampion. Anders heeft een kindje van twee natuurlijk geen idee wat het is. Ze wilde graag een heksen lampion. Zaterdag mocht ze beginnen met het maken ervan. Ze had al twee dagen gezeurd over de lampion maar nu ging ze liever prikken. Oke, prikken kan ook.
Thorben ondergaat alles heel gewillig. Die speelt het liefst alleen in de box.
Daar is hij druk aan het oefenen met draaien en speelgoed bestuderen. Ook het lezen samen met mama en Franka vind hij helemaal geweldig. Ondertussen krijgt hij zijn eerste hapjes en zijn grote zus wil mij daar heel graag bij helpen.
Soms doet hij zelfs alleen zijn mond open wanneer Frank de lepel vast heeft. Zaterdag nadat oom Cris was geweest hebben we een wandeling gemaakt.
We zouden nog appels plukken om appeltaart van te maken. Franka had de mooiste uitgezocht en Thor moest ze dan nog even keuren voordat de appels verdwenen in de tas. Vandaag hebben we van de geplukte appels de taart gemaakt. Franka had haar eigen taartje
gemaakt en mocht die helemaal opeten. Het was vandaag een beetje een verwendag omdat ze haar papa een paar dagen had moeten missen omdat hij moest overwerken. Nu is het vakantie de kids gaan komende week nog drie dagen weg. Zo hebben Dicky en ik even de tijd om aan de slag te gaan met de oude keuken en kan ik ook nog even schrijven. De oude keuken wordt onze studiekamer en onze studiekamer wordt een kamer voor Thor. Franka een prinsessenkamer en Thor? Daar zijn we het nog niet over eens. Ik wil wel een kastelenkamer maar Dicky vindt dat het een viking kamer moet worden. Misschien een compromis een scandinavische kastelenkamer.