zaterdag 2 mei 2009

Er was eens ................ een blog!

Het is een hele lange tijd geleden maar nu de rust hervonden is, eindelijk weer bericht. De afgelopen maanden zijn we met Thor in en uit het ziekenhuis geweest.

Hij is een aantal keer erg benauwd geweest. Ook is hij nog een keer korte tijd op bezoek geweest in het ziekenhuis met een beginnende uitdroging. Maar gelukkig is hij, vorige week donderdag, weer helemaal gezond verklaard. Ook zijn reflux is weg. Ondanks alles is hij goed gegroeid. Explosief zelfs. Hij weegt nu al bijna 12 kilo en is ruim 75 cm lang.

Franka heeft zichzelf de afgelopen tijd ook erg ontwikkeld. Haar woordenschat is enorm groot, ze probeert puzzels van 70 stukjes te maken en ze begint nu andere talen te leren (een beetje engels, duits en frans). Ook heeft ze geleerd te fietsen. Daar kan ze geen genoeg van krijgen. Ze vindt het heerlijk om zo snel mogelijk te fietsen en de wind door haar haren te voelen.


Ook zit ze sinds 3 weken op de gymclub in het dorp samen met haar goede vriendin Lucia. De twee jongedames vermaken zich daar kostelijk en presteerden het om tijdens de eerste gymles frontaal met de hoofden tegen elkaar op te springen.
Naast de ontwikkelingen van Frank en Thor, waar wij erg van genieten en ons elke dag weer op verheugen, hebben we nog iets heel leuks om naar uit te kijken. 11 mei aanstaande krijgen wij een hond. Een hele mooi Oud Duitse herder. Zijn naam is Kolmas Johan Fenrir of Shinjisstar. Zij roepnaam is Fenrir. Nu de hond al bijna komt zijn wij erachter gekomen dat onze auto wel een beetje te klein is. Daarom ben ik afgelopen maandag met de kinderen op auto jacht geweest. Bij de garage had ik 2 leuke auto's gezien. Een Chrysler Voyager en een Renault Espace. Natuurlijk moesten ik en de kids daar even een proefrit in maken. Dus de autostoelen overgeheveld en gaan rijden. Franka vondt het fantatisch. Na de proefritten en wat telefonisch contact met Dicky heb ik besloten om de Espace te kopen. Volgende week donderdag kunnen we de auto halen en hebben we eindelijk plek voor alles. Vandaag zijn Dicky en ik nog bij Ronald en Saskia geweest om te genieten van onze pup en natuurlijk de andere pups. Ronald en Saskia zijn fokkers van Oud Duitse Herders. We hadden de kinderen ondergebracht bij mijn vader en moeder zodat wij even rustig van de pup konden genieten. De hele middag zou ook te lang zijn voor Thor. Die heeft nog echt zijn middagslaapje nog nodig. Het was heerlijk en Fenrir lijkt al aardig eigenwijs te zijn. Wij kunnen niet wachten tot maandag over een week.



Voor nu wil ik een eind aan dit verhaal breien maar niet voordat ik nog enkele huishoudelijke medelingen heb gedaan. Zaterdag 16 mei vieren we Dicky zijn verjaardag en zaterdag 6 juni vieren wij de verjaardagen van Frank en Thor. Voor de laatse 2 vind je aan de rechterkant de verlanglijstjes.