zondag 26 oktober 2008

Nog even genieten van elkaar



Een heerlijke laatste week. Dicky en ik zijn de eerste dagen druk bezig geweest om in huis op te ruimen. We moeten nu toch echt de oude keuken ombouwen tot nieuwe studieruimte. Thor wil ook graag een kamer. We hebben nu bijna alles leeg en nu nog verzinnen hoe we de rest gaan aanpakken. Het kan zijn dat er toch wat eerder gemaakte plannen over de indeling iets worden aangepast. Donderdag was het heerlijk weer. De kinderen waren thuis en we zijn een lange wandeling gaan maken in het Midwolder bos. Samen met Franka zijn we op zoek gegaan naar de paarden. Al snel zag zij een groepje grazen. Heel rustig zijn we daar naar toe gelopen. Vlak bij de groep bleven we staan en het duurde niet lang voordat er een paard heel dicht bij kwam.


Ik kon haar zelfs aaien. Van de tak die ik bij Thor in de maxi-cosi had gedrukt bleef niets over. Het paard zat dat heerlijk op te eten. Tijdens de rest van de wandeling hebben we beestjes en paddestoelen gezocht. Frank vondt alles zo bijzonder en kon er tijden naar staren. Thor lag verwonderd te kijken naar de voorbij dansende blaadjes en de lichtschakeringen door de zon, blaadjes en takken. Frank werd ondertussen erg moe. Dicky en ik moesten haar telkens dragen. Toen hebben we maar besloten om na de wandeling een bolderkar te halen. Daar kunnen Frank en Thor dan lekker met z'n tweeen in zitten. Scheelt ons een hoop spierpijn. 's-Avonds ben ik met Franka nog even een tochtje gaan maken door het kleine bosje achter ons huis. Het donker vond ze toch wel erg eng maar de bolderkar was te gek.


Zaterdagavond zijn Dicky en ik even met z'n tweetjes weg geweest. We hadden namelijk besloten om wat vaker dingen met elkaar te ondernemen. Cris en Annet hebben op de kinderen gepast. We zijn wat gaan eten en hebben gepoold. Het is dat de zwarte bal niet in het goede gaatje kwam anders was ik telkens di(c)k ingemaakt. Ik zei al tegen Dicky, de volgende keer gaan we dansen. 'Ik dans niet' zei hij. HAHA
Vandaag, de laatste dag, hebben we rustig aan gedaan. Thorben was een beetje moe en beiden zijn ze snip verkouden. Frank krijgt nu een beetje een grote mond en daar proberen wij wat aan te doen. Jammer genoeg heeft ze een groot vocabulair tot haar beschikking dus we lachen ons soms rot en heeft de correctie niet altijd het gewenste effect. Voorbeeld: 'Franka, wat zeg je wanneer wij je los moeten laten?' ' mmmm Even denken, wat was het ook alweer?' En ondertussen gaat ze gewoon weer haar eigen gang.
Vanmiddag zijn we naar Saskia en Ronald gegaan. Ze hebben een prachtig nest pups en daar wilden we graag nog even naar kijken. Wij hopen over een aantal maanden van een ander nest zo'n prachtige pup te krijgen. De volwassen honden zijn naast Franka en vooral naast Thor een beetje groot. Franka werd enthousiast begroet door Raptor. Hij duwde haar daardoor per ongeluk om en daar schrok ze toch wel van. Ze wilde eigenlijk direct weer naar huis. Thor vond het wel erg interessant en zat op een gegeven moment heerlijk te graaien in de vacht van Raptor.

Toen we weer thuis kwamen vond Frank de honden toch wel erg leuk en wilde graag nog een keertje gaan kijken. Ze kon zelfs nog vertellen dat de pups van Shinji zijn.
Ondertussen is het avond en realiseer ik mij nu dat het vanaf morgen weer hard werken wordt. Ik heb er zin in en hoop dat de leerlingen op school er ook weer zin in hebben.