maandag 17 november 2008

De gezellige dagen komen er weer aan...


De afgelopen 2 weken waren spannnend voor Franka. Ze ging voor het eerst Sint Maarten lopen en natuurlijk was daar nog de intocht van Sinterklaas. Thorben heeft er allemaal nog geen idee van maar Franka kon haar spanning goed op hem overbrengen. Ondertussen proberen Dicky en ik een nieuwe studieruimte te bouwen en voor Thorben een kamer te maken. Maar echt vlotten wil dat nog niet. Of we zijn te druk met werk of we hebben veel afspraken buiten de deur. We proberen het een beetje af te wisselen dat dan ik thuis blijf met de kinderen en dan Dicky anders wordt het voor hen ook een beetje te druk. Afgelopen weekeind waren wij zelf ook niet ontspannen meer. Gelukkig reageren Frank en Thor hier goed op. Ze laten ons dan ook maar wat geworden. Geweldige kinderen hebben wij.

Zo af en toe probeer ik nog een ritje met ze te maken in de bolderkar. Dat vinden ze alle twee helemaal geweldig. Ook tijdens het Sint Maarten lopen ging de bolderkar mee. Franka en ik hadden samen een lampion gemaakt van een heks. Daar was ze helemaal trots op. Thor lag op de kussens in de bolderkar en was lekker om zich heen aan het kijken. Frank wilde graag bij hem liggen maar moest van mij gewoon lopen. Het duurde tijden voordat ze bij het eerste huis durfde aan te bellen. Ik moest haar optillen en de buurvrouw en ik moesten het liedje voor haar zingen. Volgens mij moeten we nog een beetje werken aan het Sint Maarten principe bij haar. Het tweede huis was helemaal moeizaam. Daarna wilde ze nog een derde proberen maar besloot toen ze bij de deur was dat het maar afgelopen moest zijn. Ondertussen liep ik met de bolderkar, haar tas en de lampion. Eigenlijk moest ik haar ook nog tillen. Maar ja, ik had mijn armen vol. Die kreeg ik terug ook. Toen ik haar vroeg of zij haar lampion zelf wilde dragen zei ze terwijl ze haar kleine beer vast had: "Ik heb maar twee armen toch" Zaterdag was het dan zover. De intocht van Sinterklaas. Eerst op televisie kijken. Hier vond ze niet echt wat aan. Thor wel. Die lach gewoon lekker vanuit zijn wipstoel naar de tv te kijken. Franka ging spelen. Uiteindelijk was dat afgelopen en ging ik de fiets met de kar pakken. Zij had zo'n zin om een eindje te fietsen dat het haar volgens mij niet uitmaakte waar naar toe zij ging. Naar het dorp om Sinterklaas te kijken was dan wel oke. Ik moest haar de hele tijd vasthouden. Ze zei dat ze het wel leuk vondt. Maar ik weet het nog steeds niet. Binnen in de zaal begon ze gelijk al te miepen dat ze naar huis wilde. Uiteindelijk hebben we het een uur volgehouden. Nu moet ik zeggen dat ze in Nieuwolda niet in staat zijn een echt leuke intocht te organiseren. De Pieten strooien niet met snoepgoed, er is geen spannend verhaal en je ziet de boot gewoon vertrekken voor de intocht vanaf de kant. De zaal in het dorpshuis is niet eens leuk aangekleed. Franka vond er niet veel aan. In de fietskar terug naar huis vond ze dan wel weer leuk.
Eenmaal thuis gekomen waren de buurman en zijn broer al bezig met het weghalen van bomen en struiken in onze tuin. Dat vond Frank in ieder geval interessanter dan Sinterklaas. We hebben hierdoor weer veel licht in huis. Hiervoor is onze dank groot. We kunnen in ieder geval de kinderen weer in de tuin zien spelen. Daar wordt ik helemaal blij van. 's-Avonds mochten de kinderen hun schoen zetten. Dat vond Frank wel spannend. Zij moest ook een liedjes voor Thor zingen. Na een derde poging ging ze dan ook echt meezingen.
De volgende ochtend was Sint langsgeweest met badkrijtjes voor Frank en een badboekje voor Thor. Allebei waren ze blij met hun cadeau. 's-Middags ben ik met de kinderen naar de verjaardag van Annet gegaan. Dicky bleef thuis om het een en ander te doen. Frank vondt vooral Noortje het hondje leuk en Thor was zo moe dat hij uiteindelijk bij opa op schoot in slaap was gevallen.
Nu is er weer een nieuwe week begonnen. Een week met alweer veel dingen voor Franka. Ze wil namelijk graag naar school om te leren schrijven en lezen. Bij de kabouters (kinderopvang) mocht ze vandaag mee naar de BSO (buitenschoolse opvang) om met taal aan de slag te gaan en donderdag gaan we naar de peuterspeelzaal. Ik ben benieuwd wat ze daarvan vindt. Ook Thor gaat mee. Die zal de boel wel bij elkaar brullen omdat het zijn slaaptijd is. Ik ben benieuwd hoe het gaat.
Posted by Picasa